ID-Skydd Plus 2018-12-23T22:32:53+00:00

ID-Skydd Plus

Trygga upp din identitet med ett av Sveriges mest omfattande ID-Skydd

ID-kapning är idag Sveriges vanligaste brott. Under 2017 har närmare 200.000 personer drabbats, under oktober-december 2017 anmäldes det högsta antalet identitetsintrång någonsin. I snitt kommer bedragarna över 70.000 kr per stöld enligt Norton Cyber Security.

0
Identitetskapningar anmäldes under förra året bara i Sverige
0
Kronor kommer bedragarna över i snitt vid varje identitetskapning
0
Onlineköp genomfördes 2017 med stulna kortuppgifter
0%
Ökade antalet identitetskapningar med mellan 2016-2017

*Statistik hämtad från Sifo-undersökningar från 2014, 2015, 2016 och 2017, från NBC, från UC via SVD.se, samt från Norton Cyber Security Insights.

Varje dag sker över 500 identitetsintrång, var sjätte person har redan drabbats.

I Sverige har vi tack vare offentlighetsprincipen helt offentliga personuppgifter, detta gör det enkelt för bedragarna att leta fram allt dem behöver och kapa din identitet. Exempelvis kan bedragaren genom att använda sig av ditt personnummer ta lån, boka resor, teckna abonnemang eller helt enkelt beställa nya kläder på nätet.

Ofta krävs det ingen identitetskontroll från att man beställer till att man hämtar ut varorna hos posten eller nyttjar det man beställt. Och du är helt ovetande fram tills att en faktura dimper ner i brevlådan, alternativt fabricerar dem en falsk legitimation med dina personuppgifter men någon annans foto.

Med Förebygg’s tjänst ID-Skydd Plus kan du nu förebygga att denna typen av kapningar eskalerar genom att bli notifierad i realtid och på så vis kunna agera snabbt.

Jag förstår problematiken, men vad gör ID-skyddet för mig som privatperson?

Huvudsaken med ett ID-Skydd är själva bevakningen. Bevakningen innebär att ditt personnummer övervakas via utvalda kreditupplysningsföretag och du meddelas  vid en händelse.
Det betyder kort och gott att du får ett larm via sms och e-post i realtid när ditt personnummer används – istället för att vänta 3 arbetsdagar innan ett brev dimper ner i brevlådan, då är det antagligen redan för sent och bedragarna har haft gott om tid på sig att utföra fler bedrägerier på dig.
I värsta fall har dem även bytt din adress och du får inte brevet över huvud taget.

Därefter kommer spärrlinjen som är öppen dygnet runt, så att när du blivit larmad och inser att det är någon som brukar ditt personnummer, kan du via vår spärrlinje dygnet runt ringa in för att spärra ditt personnummer, på så vis förhindrar du att bedragarna fortsätter ta krediter.

Och sist men inte minst så hjälper vi dig att återställa din kreditvärdighet och bestrida krav från fordringsägare som vill ha betalt av dig.

Läs mer längre ned om vad vi på Förebygg gör för dig som kund.

Med vårt paket ID-Skydd Plus ingår kortspärr, spärrservice och stöldskyddsdekaler, så att du har större chans att återfå förlorade värdesaker, så som mobiltelefon, plånbok, cykel eller klocka.

Vi ger dig en komplett lösning för din identitets trygghet!

ID-Bevakning med notifiering i realtid

Assistans, spärrlinje & rättsskydd

Kortspärr, spärrservice & stöldskyddsdekaler

Plus

149KRmånadsvis
  • ID-Skydd Plus

Plus Familj

299KRmånadsvis
  • ID-Skydd Plus Familj

Läs vad våra kunder tycker om vårt ID-Skydd

Skaffa ditt ID-Skydd idag!

KÖP NU
JAG VILL VETA MER